Circulariteit in de praktijk!

De Pure Breeze is door Nederlandse ondernemingen in een circulaire ketensamenwerking ontwikkeld en wordt in Nederland geproduceerd. Daarbij zijn circulaire design en Smart Industry productie principes toegepast om vervolgens samen circulaire te gaan ondernemen.

Circulair design

Uitgangspunt voor de ontwikkeling van de Pure Breeze is het voorkomen van verspilling en het behoud van waarde. Zo is de Pure Breeze ontworpen om basis van circulaire design principes, waaronder het 9-R model. Op die manier is een modulair ontwerp ontstaan dat gebruik maakt van grondstoffen met een zo hoog mogelijk gerecyclede content maar dat recycling van het product, nadat het ontstaan is, wil voorkomen. Door het modulaire ontwerp is het namelijk mogelijk dat de individuele onderdelen eenvoudig van elkaar te scheiden zijn zodat niet alleen vermenging van grondstoffen wordt voorkomen maar ook dat die onderdelen individueel te repareren of refurbishen zijn.  Aan het einde van z’n levensduur geven wij de Pure Breeze dan ook graag een tweede leven. Daarvoor ontvangen wij het apparaat graag weer terug nadat u er van genoten heeft.

CO2

De productie en assemblage van de Pure Breeze vindt voor het overgrote deel in Nederland plaats bij de ketenpartners. Dat proces is zodanig ingericht dat er een optimale transport efficiëntie is waardoor de CO2 druk zo veel als mogelijk geminimaliseerd wordt. In de productie wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art productie technieken waarbij het reduceren van CO2 uitstoot prioriteit is.

Smart Industry

De producerende ketenpartners zijn ingericht volgens de Smart Industry standaarden. Zij maken gebruik van zeer hoogwaardige productietechnieken waarbij automatisering, robotisering en digitalisering gecombineerd wordt. Hierdoor ontstaan zeer hoogwaardige producten van een constante hoge kwaliteit tegen een zeer concurrende prijs. Bijkomend voordeel is dat deze technieken ook nog eens energie besparend zijn waarmee de CO2 druk vele malen lager is dan bij gebruik van meer traditionelere productietechnieken.

© 2024 PURE Breeze | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.